Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi iş birliğinde yürütülen “Sınıf Öğretmenleri ve Akademisyenler Yaşam Boyu Öğrenme Yolunda Buluşuyor” projesi, 19-22 Haziran 2018 tarihlerinde Manisa Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Proje kapsamında Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların 3. sınıflarında öğretmenlik yapan 40 sınıf öğretmenine eğitimler verildi.
Proje çerçevesinde, yaşam boyu öğrenen ve öğreten olma yolunda sınıf öğretmenlerinin sınıf yönetimi ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini arttırmak, güncel öğretim teknolojilerini ve materyallerini kullanarak kişisel ve mesleki yeterliklerini geliştirmeye yönelik teknolojik, epistemolojik ve pedagojik yönlerden yeniliklere açık olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Bu kapsamda TÜBİTAK projeleri ve girişimcilik, matematiksel modellemenin eğitime entegrasyonu, hiperaktivite ve dikkat eksikliği yaşayan çocukların eğitimi, uygulamalı aktif öğrenme yöntem ve teknikleri, ilkokulda matematik öğretimi, geometrik düşünme alışkanlıkları, uygulamalı sınıf içi değerlendirme teknikleri, beden dili ve bu beden dilinin sınıfa yansımaları, öğretmenlerin yaşam boyu öğrenme yeterlikleri ve etkili sınıf yönetimi, ilköğretim çağında görülen ruhsal bozukluklar ve öğrenme güçlükleri, ölçme araçlarının güvenirliği ve geçerliği, atölye: STEM, ilköğretimde müzik eğitimi ve ritm (vurmalı) çalgıları, sosyal bilgiler öğretiminde eğlenceli uygulamalar konularında disiplinler arası teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Son yıllarda disiplinler arası uygulamaları merkeze alarak gerçekleştirilen bu tür eğitimler öğretmenlerin eğitim-öğretim sürecine farklı bakış açılarından bakmalarına olanak sağlamaktadır. Bu nedenle projede yer alan içeriklerin yaşam boyu öğrenen ve öğreten olma yolunda, öğretmenlerin yaparak yaşayarak öğrenme yaklaşımını derslerinde de uygulamalarına yardımcı olunuyor.
Yürütücülüğünü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü TÜBİTAK 4006 Manisa İl Temsilcisi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gülenaz Selçuk’un gerçekleştirdiği “Sınıf Öğretmenleri ve Akademisyenler Yaşam Boyu Öğrenme Yolunda Buluşuyor” isimli proje kapsamında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü DDK Üyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, Matematik Eğitimi Derneği Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Kandemir, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gülay Bedir ve Dr. Öğr. Üyesi Erkan Atalmış, Arel Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Huriye Sevinç Peker, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Aysun Nüket Elçi, Dr. Öğr. Üyesi Buket Özüm Bülbül, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Şükran Elgeren, Dr. Öğr. Üyesi Kadir Adamaz, Öğr. Gör. Ali Atıner, Öğr. Gör. Altan Çakmak, Öğr. Gör. Gülbin Kıyıcı, Öğr. Gör. Zafer Işıldar ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden Uz. Dr. Yetiş Işıldar tarafından sınıf öğretmenlerine yönelik eğitimler verildi.
Projenin kapanış töreninde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç konuşmasında, milli ve evrensel değerlere bağlı 2023 Türkiye’sine yakışan öğrencilerin yetiştirilmesinde öğretmenlerin önemli rol oynadıklarını ifade etti. Bu proje kapsamında akademisyenler ve öğretmenlerin bir araya gelerek okul-fakülte işbirliğinin güçlenmesine katkıda bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ataç, ayrıca projenin gerçekleştirilmesi sürecinde projenin paydaşı olan Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, eğitimlerde ev sahipliği yapan Manisa Öğretmenevi Müdürlüğü’ne ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelerek projeye destek veren alanında uzman akademisyenlere katkılarından dolayı teşekkür etti.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, gelecekte yeni projelerde buluşmak temennisiyle projede emeği geçen akademisyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Program sonunda akademisyen ve öğretmenlere sertifikaları takdim edildi.